Vlad Cătinean (Căti)Cine este și ce face?


Vlad, sau Căti cum îi spunem toți, are grijă ca frizurile noastre să fie impecabile de fiecare dată când ne ridicăm de pe scaunul din salon.


Se poate să îl cunoști de mult timp sau poate doar de când și-a deschis noul salon Men - Male Image- în Gherla.


La vârsta la care trebuia să aleagă liceul unde dorea să își continue studiile, Căti a fost pus în fața unei decizii. Sportul ar fi fost calea previzibila pentru el și familia lui. Cu toate acestea pe la 15 ani, un factor i-a schimbat traiectoria total.Căti își dorea mereu să fie independent financiar iar frizeria a fost cea mai rapidă cale la care s-a putut gândi pentru a-și atinge scopul.


Această dorință l-a împins mereu să își dorească mai mult și să fie cât mai bun, așa că a ajuns la unul dintre cele mai cunoscute saloane din Cluj. Cu toate acestea nu era mulțumit cu procesul încet de salarizare, chiar dacă lucra în restul timpului și acasă.5 ani de foc


Cu aceeași mentalitate, Căti a plecat să lucreze în Italia. „Am ales Italia pentru că aici lucra mama mea și am rugat-o să găsească un salon acolo.”


Primii doi ani aici au fost un joc de ping-pong între saloane și alte joburi: „am lucrat la o pizzerie ba chiar am fost și cofetar”.


După ce a gustat mai multe cariere și experiențe, el a primit o ofertă de a se întoarce la unul dintre saloanele la care a mai lucrat. Aici a rămas timp de 3 ani.*Amintiri de pe scaun*

Aveam acum ceva timp o programare la el și mi-a povestit cum a fost plecarea de acolo și ce a însemnat pentru el: „Bă, a fost foarte trist pentru mine. Țin minte cum mă simțeam la ultima mea tunsoare acolo. Mi-am strâns lucrurile, m-am dus în vestiar și am început să plâng. A venit și patronul salonului, m-a văzut și a început și el să plângă. M-au marcat cei 3 ani petrecuți acolo.”Căti are mult respect pentru toți anii petrecuți în acel salon așa că a adus puțin din sigla acestuia în identitatea salonului pe care l-a deschis aici cu mult efort.


Ar fi putut să își cumpere o locuință cu banii investiți însă a avut încredere în viziunea sa și a continuat. Pentru asta, este cu un pas mai aproape în fiecare zi de a-și atinge scopul.Experiența ta


Eu mă număr printre cei care îl cunosc de când și-a deschis noul salon și pentru mine a fost o experiență nouă față de ce mai văzusem prin oraș. Omulețul a venit cu un concept nou, un salon impecabil și servicii de calitate.


Pentru o jumătate de oră cât stăteam pe scaun mă simțeam răsfățat, uitam de probleme și porneam de acolo cu o total altă energie.Cel mai important factor al experienței din salon este chiar Căti. Nu mi-a venit să cred cât de bine empatizează cu trăirile mele, și cât de multe știe despre subiecte pe care rareori puteam să le expun oamenilor din jur.


Simțeam de multe ori că vorbesc cu un psiholog de la care porneam super încărcat să fac lucruri.Cum ai ajuns în punctul în care ești astăzi?


„Cred că este un amestec între empatie și încredere în forțele proprii. Finalul celor 5 ani în care am acumulat experiență dar și foarte multă informație au rezultat versiunea mea de acum.”„Eram absent...”


Nu știu câte lucruri sunt la fel de dureroase ca singurătatea, lipsa de apartenență, chiar și atunci când ești înconjurat de oameni. Căti a trăit asta multă vreme iar una dintre despărțirile acelei perioade l-a îndemnat să caute o nouă cărare pentru viața sa.


Atunci, părea a fi cel mai rău lucru care s-a putut întâmpla, însă s-a dovedit a fi o lecție prețioasă de viață.O sclipire de moment a marcat o schimbare radicală în viața lui.


A conștientizat că trebuie să se cunoască. Era singura variantă pe care nimeni nu ar fi putut să o știrbească. Munca, disciplina și obiceiurile sănătoase au fost cele care l-au direcționat și chiar „împins de la spate pe calea cea bună”.


S-a întors cu această mentalitate în Gherla iar această schimbare stă la baza succesului lui de astăzi.Pentru a închide cercul, Căti este în continuare pasionat de sport și se pregătește zilnic să devină un bun antrenor de fitness și să îi ajute pe cei din jur să își atingă scopurile în materie de fizic dar mai ales cele care privesc mentalitatea,


Ce am învățat de la Căti:


O temă pe care o regăsesc la tot mai mulți omuleți pasionați pe care îi documentez este dorința de a fi cea mai bună versiune a lor. Este cea mai sănătoasă mentalitate, atât pentru tine cât și pentru cei din jur. Spun și pentru cei din jur pentru că tu, ca exemplu a succesului și bunăstării ai șanse mai mari să fii ascultat și urmat.Cu cât te cunoști mai bine, cu atât realizezi că ai nevoie de mai puține lucruri și că nimic din exterior nu îți va aduce fericirea pe care o cauți. Acea fericire se află în tine și cât de mult ești dispus să te regăsești.


Banii nu sunt aici să te schimbe, sunt un mijloc pe care îl folosești să obții instrumentele necesare pentru a construi cea mai bună variantă a ta.Oamenii din jurul tău te formează, iar dacă nu găsești persoane care să te ajute să crești, încearcă să fii tu acea persoană pentru cei din jur.Suferința reprezintă un mijloc bun de auto-cunoaștere pentru că implică niște acțiuni din partea ta pentru a ieși din suferință și te forțează să jonglezi cu limitele tale.Între tine și scopul stabilit se află o distanță care este determinată de motivația ta.„Nu mă identific cu fiind frizer. Mai degrabă sunt un om care oferă un context favorabil conexiunii cu oamenii din jur, un prilej bun să îi inspir și să îi motivez.”Ce reprezintă pasiunea pentru tine?


„Eu cred că pasiunea este primul moment pe care îl conștientizezi atunci când deschizi ochii dimineața. Găsește bucurie în a fi prezent! Păcat doar că mediul ne expune la factori care ne distrag de la acel moment.”Cuvinte de final


Dacă există niște voci rele în mintea ta, care te judecă și te descurajează, să știi că nu te reprezintă și sunt impuse de exterior. „Ascultă-te și alege direcția pe care știi că trebuie să o urmezi! ”


Pe Căti îl găsești aici:

Pagină de Facebook: Men - Male Image -

Instagram: @catineanvlad


Dacă îți place proiectul, poți să mă susții printr-un abonament mic prin Patreon. Cu cât mai mulți cu atât pot face mai multe îmbunătățiri proiectului și să aduc un aport comunității noastre.


Cont de Patreon: http://bit.ly/2L92hYg
  • Facebook
  • Instagram

© 2019 Documenting Passion | Kristian Jucan